International Health

Liposucţia alimentară este o metodă de tratament neinvaziv prin care puteţi pierde din greutate cu ajutorul aminoacizilor esenţiali cu valoare biologică ridicată, care sunt folosiţi, în baza unui protocol întocmit individual pentru fiecare pacient, pentru producerea energiei vitale prin topirea rezervelor de grăsime, dobândindu-se astfel o scădere în greutatea corporală şi chiar corectarea unor dereglări metabolice în vederea promovării şi protejării sănătăţii pacientului.

LIPOSUCŢIA ALIMENTARĂ ESTE UN TRATAMENT DE DIETOTERAPIE PRIN CARE SE REDUCE SURPLUSUL DE KILOGRAME!

Se adresează persoanelor supraponderale şi obeze care au luat decizia fermă de a-şi schimba stilul de viaţă şi de a-şi asuma responsabilitatea pentru propria sănătate, şi, nu în ultimul rând pentru aspectul propriului organism.

Cum are loc liposucţia alimentară?

Cu ajutorul aminoacizilor esenţiali se declanşează şi accelerează următoarele procese:

  1. Prin activarea lipolizei bazice (eliminarea grăsimilor), se descompun trigliceridele (din rezervele de grăsime).
  2. Se iniţiază lipoliza indusă prin secreţia de adrenalină din timpul exerciţiilor fizice sau situaţiilor de stres.
  3. Se inhibă lipogeneza (formarea de trigliceride) după ce mâncăm.
  4. Se inhibă adipogeneza (procesul de transformare a celulelor de grăsime în depuneri de grăsime) prevenind formarea rezervelor de grăsime./li>

Liposucţia alimentară determină organismul să producă energia vitală din depunerile de grăsime. Când organismul are nevoie de energie, din rezervele de grăsime trebuie desprinse şi mobilizate trigliceridele, respectiv trebuie să aibă loc hidrolizarea grăsimilor cu ajutorul lipazei (o enzimă sensibilă la trigliceride), acizii graşi să fie transportaţi în mitocondriile celulelor care au nevoie de energie cu ajutorul carnitinei, iar în mitocondrii va avea loc beta-oxidarea grăsimilor creându-se astfel energie.

Schema de tratament a obezităţii localizate cu ajutorul aminoacizilor

  1. Calcularea ţesutului gras, a masei muşchiulare şi a necesarului energetic (metoda Durnin şi ecuaţia Harrison Benedict);
  2. Întocmirea planului de alimentaţie cu trei mese principale (mic dejun, dejun, cină) în baza consumului de adjuvanţi alimentare şi proteine cu conţinut scăzut de glucoză;
  3. Suplimentarea cu vitamine, minerale şi elemente nutritive în tratamentul cu durata de 21 de zile;
  4. Elaborarea unei diete hipocalorice cu durata de 3-4 săptămâni în situaţia în care se doreşte repetarea tratamentului cu aminoacizi;
  5. Verificarea şi interpretarea rezultatelor (pierderea de grăsime şi menţinerea masei musculare).

O atenţie deosebită se acordă alegerii alimentelor din cadrul dietei din timpul tratamentului de 21 de zile, întrucât numeroase alimente nu îndeplinesc caracteristicile necesare pentru specificitatea acestui tratament cu aminoacizi.

Datorită acestei abordări individuale, care ia în considerare, atât greutatea corporală, înălţimea, sexul, vârsta, metabolismul bazal, necesarul energetic, cât şi circumferinţa abdominală, circumferinţa pectorală, circumferinţa fesieră, dar mai ales obiceiurile de viaţă şi alimentaţie ale fiecărui pacient, rezultatele sunt mai mult decât excelente. Întregul tratament are loc sub observaţia nutriţionistului. De toţi aceşti factori enumeraţi mai sus, depinde ce protocol de reducere a greutăţii corporale îl veţi aplica. Tratamentul poate să dureze 10 zile, sau 21 de zile, cu aceleaşi rezultate finale, iar primele rezultate se vor vedea deja după 72 de ore.

Senzaţia de foame se va reduce treptat, sau chiar va dispare, iar rezultatele se vor vedea zilnic. În esenţă, prin liposucţia alimentară se asigură organismului energia vitală necesară din metabolizarea grăsimilor din rezervele de grăsime, prin mobilizarea şi accelerarea proceselor de beta-oxidare a acizilor graşi în mitocondriile celulelor din ţesuturile periferice şi ficat. În acest fel, grăsimile devin sursă de energie pentru organism, iar noi pierdem din greutatea corporală în cel mai neinvaziv şi sănătos mod posibil. Rezultatul – scăderea în greutate prin reducerea stratului de grăsime.

ÎN NUMAI 10 ZILE (21 ZILE) SE POT PIERDE ÎNTRE 7-10 KG DIN GREUTATEA CORPORALĂ.

Sunați acum

Pentru informaţii şi programări la consultaţii

+40 356 265 423
+40 773 353 071