International Health

Înainte de începerea tratamentului este important de ştiut:

Prin liposucţia alimentară se tratează supraponderabilitatea şi obezitatea prin reducerea surplusului de greutate.

Se pot trata şi bolnavii de diabet (care nu fac injecţii cu insulină), dislipidemiile, hipertensiunea, hiperuricemia, ficatul gras, durerile din încheieturi generate de surplusul de greutate, imunosupresia şi alte boli cauzate de supraponderabilitate şi obezitate.

Important de specificat că, tocmai în astfel de cazuri, în funcţie de stadiul bolii, vârstă, posibilele complicaţii, specialistul ia decizia finală de aplicare sau nu a tratamentului.

Contraindicaţii

Contraindicaţii sunt determinate de condiţii care nu permit aplicarea tratamentului fiind potenţial periculos pentru sănătatea persoanei în cauză. Acestea se împart în 2 categorii:

  1. Contraindicaţii absolute – Condiţii care nu permit în mod absolut aplicarea protocolului de tratament prin liposucţie alimentară: Femei gravide, mame care alăptează, rinichi bolnavi
  2. Contraindicaţii relative – Condiţii în care există o doză de risc, dar se poate aplica protocolul de tratament prin liposucţie alimentară cu supravegherea strictă a medicului: Diabetes mellitus de tip I (bolnavi dependenţi de insulină)

Efecte secundare

Prin “efecte secundare” se subînţelege o serie de semne sau simptome apărute ca urmare a aplicării tratamentului. În cazul liposucţiei alimentare nu sunt prezente întotdeauna, la toţi pacienţii, şi nu toate odată, fiind uşor de neutralizat:

Halena
Apare ca urmare a concentraţiei mari de corpi cetonici şi se poate îndepărta cu ajutorul bicarbonatului, gumei de mestecat fără zahăr, apei de gură, etc.

Dureri de cap
La persoanele foarte sensibile pot apare în primele 24 de ore de tratament având în vedere concentraţia scăzută de corpi cetonici din primele zile de tratament. Se atenuează cu aspirină.

Constipaţia
Dacă apare constipaţia trebuie băută multă apă. Se pot folosi ceaiuri laxative (care conţin planta medicinală numită Senna) şi alte laxative naturale fără zahăr.

Balonare
Poate apare ca urmare a dereglării echilibrului acido-bazic din lumenul intestinelor. Unii pacienţi suferă de constipaţie înainte de a începe tratamentul liposucţiei alimentare. Se înlătură cu uşurinţă folosind produse de tip ORS NORMIA care se găsesc în farmacii.

Iritabilitate
Poate apare în primele zile de tratament, dacă corpii cetonici nu sunt bine canalizaţi pentru a-şi îndeplini funcţia de catalizatori în producţia de energie. Se poate neutraliza cu ajutorul Vamex.

Sunați acum

Pentru informaţii şi programări la consultaţii

+40 356 265 423
+40 773 353 071